Alegerea tipului de incalzire pentru un confort sporit in locuinta

Despre confortul ambiental al locuințelor sau a oricăror altor spații cu destinație pentru birouri ori servicii pentru populație se pot defini o serie de măsuri care prin alăturare sunt capabile să genereze acel nivel de confort spre care fiecare dintre noi tindem.

 Poziționarea geografică a țării noastre ne aduce anual o alternanță a anotimpurilor iar sezonul rece revine în fiecare an cu tot arsenalul său care implică în primul rând temperaturi scăzute ce se vor resimți în spațiile interioare pe care le utilizăm. Disconfortul termic la interior se manifestă în primul rând prin creșterea nivelului de stres și lipsa disponibilității de a realiza planurile zilnice pe care le avem. În plus un segment mare al populației în care sunt cuprinși copiii și persoanele în vârstă au nevoie de temperaturi interioare constante în special în sezonul rece pentru menținerea unei stări de sănătate adecvată.

Pentru toate aceste motive, dar și pentru eficientă economică, alegerea unui sistem de încălzire al imobilelor trebuie să fie axat pe stabilitate în exploatare pe termen lung și simultan pe generarea unui cost rezonabil în comparație cu beneficiile primite. Actualmente soluția modernă care implică folosirea sistemelor de încălzire în pardoseală se poate plia eficient pe necesitățile oricărui spațiu interior și în plus este capabilă să furnizeze niveluri de confort care pentru alte soluții de încălzire sunt doar un deziderat.

incalzire in pardoseala

Dacă credeți că metoda de încălzire în pardoseală este o soluție tehnică a secolului 21, ei bine această își are originea cu mii de ani în urmă, desigur fiind utilizată prin metode ale acelor timpuri în care piatra era încălzită iar această radia ulterior căldură pentru multe ore la rând în incintele locuite. Cu siguranță că timpurile moderne au perfecționat și au adus în termeni actuali toată această soluție, însă esența ei se păstrează vie pentru că s-a observat că trimiterea căldurii dinspre pardoseală spre înălțimea camerei este cu mult mai eficientă decât oricare altă variantă.

 Integrarea acestei tehnologii în casele noastre nu presupune un moment anume însă, cu siguranță, cea mai bună variantă este de a o alege încă de la contructia unei locuințe noi pentru că „deranjul” este practic insesizabil. Pentru a fi siguri că veți alege un nivel potrivit al puterii sistemului de încălzire în pardoseală este util să consultați o firmă specializată care are în portofoliu nu doar vânzarea materialelor în sine ci și montajul lor.

incalzire in pardoseala

Cum oricui îi este la îndemână accesarea online puteți alege expertiza profesioniștilor de la anacreon.ro care pot să vă asigure o consultanță eficientă și fără îndoială o procedură de montaj conformă cu specificațiile producătorului de materiale și echipamente pentru încălzire în pardoseală. Analiza pentru stabilirea capacității optime a echipamentului ce va fi montat în pardoseală se face la față locului prin analizarea mai multor factori tehnici ai construcției în sine, orientarea cardinală a clădirii, zona geografică, dar și respectând dorința clientului în privința nivelului de încălzire pe care și-l dorește în sezonul rece.

 Orice fel de abatere sau alegere de materiale care nu se adaptează tehnic unele cu celelalte va avea drept cauze obținerea unui rezultat precar, de cele mai multe ori subdimenstionat sau datorită montajului care nu respectă normele tehnice va avea o durată de viață submedie și posibilitatea apariției premature a necesității efectuării de reparații.

 Avantajele principale ale metodei de încălzire în pardoseală sunt costul redus al operării și simultan flexibilitatea în montaj și utilizare practică. Dacă la acestea două adăugăm și beneficiul prin care acoperirea pardoselei se va putea realiza cu absolut orice tip de material de construcție (parchet, gresie, piatră, granit, etc.) atunci aveți în față cea mai rentabilă soluție de încălzire din punct de vedere al designului ambiental. Eliberarea spațiilor de sub ferestre ocupat în mod tradițional de radiatoarele clasice din oțel sau aluminiu, dispariția țevilor inestetice ale unei centrale termice individuale sau chiar dificultatea mascării lor prin elemente contructive, sunt iată încă alte avantaje pe care tehnicienii profesioniști de la anacreon.ro vi le pot arăta și explica atunci când îi veți solicita.