Degivrarea, procesul care raspunde la toate provocarile proprietarilor de locuinta pe timp de iarna

Nu de putine ori aparitia iernii a luat prin surprindere mai multe persoane, datorita  caracteristicilor sale reprezentative, cum ar fi coborarea brusca a temperaturilor, dar si identificarea unor fenomene meteorologice precum ninsoarea, din care pot deriva cateva elemente distincte.

Pe deoparte, odata ce va ninge abundent, nametii acumulati pe anumite portiuni pot bloca locuintele sau dupa caz accesul stradal.

Pe de alta parte, stratul exterior de protectie al casei poate avea de suferit, deoarece acumularea de chiciciura sau gheata sunt semne ca se pot identifica pericole mai ales cand vine vorba de accesarea sistemului anti-inghet din ansamblalul general al acesteia.

De ce este nevoie de apelarea unei actiuni precum degivrarea?

Pe timp de iarna foarte multe persoane se vad puse in situatia de a-si debloca jgheaburile sau burlanele, apeland la diferite metode, unele dintre ele neortodoxe, care necesita atat timp indelungat, cat si un efort fizic sustinut.

Trebuie mai intai sa stii care sunt cauzele care declanseaza formarea acestui proces, iar pe urma sa cauti care sunt metodele de ultim moment care garanteaza obtinerea unui nivel de protectie adecvat in straturile exterioare ale izolatiei casei.

Sa luam cazul primului fenomen, anume depunerea zapezii pe acoperisurile casei. Deseori razele solare duc la topirea zapezii, preschimband-o in apa,  scurgerea sa fiind retinuta la nivelul jgheaburilor, unde ulterior se acumuleaza sub forma unor turturi de gheata.

Astfel identificam fenomenul termic de topire, secondat de cel de inghetare.

Un alt exemplu, ne spun specialistii aduce in discutie materialul slab de izolatie exterioara al peretilor casei,  acolo unde derapajele de caldura in stransa legatura cu zapada dizolvata de pe acoperis conduce din nou la blocarea jgheaburilor si formarea straturilor de gheata.

Mai mult decat atat, ne spun acestia, aparitia celor doua fenomene poate conduce chiar si la deterioarea acestor sisteme de adunare a apelor pluviale, fenomenele termice identificate modificand structura acestora, lucru care se petrece fara doar si poate iarna daca nu luam masuri.

sisteme de degivrare

Cablurile incalzitoare, metodele moderne pentru degivrare

Abordand un asemenea sistem personalizat montat la nivelul structurii unui acoperis, sau dupa caz la extremitatile acestuia, se pot obtine numeroase avantaje.

Spre exemplu topirea turturilor de gheata sau diferite infiltratii de apa pot fi indepartate definitiv, un lucru care va conduce la uscarea izolatiei exterioare optim sau indepartarea zonelor de alunecare(in cazul aleilor, suprafetei din jurul garajelor, etc).

Dupa cum a fost mentionat si mai sus, modificarile de structura ale acestor sisteme care au rolul de a colecta si redirectiona apele pluviale de pe acoperis este o cauza negativa a acestui fenomen. Astfel nu numai ca forma lor va fi pastrata intact, dar si nivelul de utilitate va creste.

Mai multe testimoniale indica cablurile incalzitoare ca fiind solutii fiabile si usor de utilizat.  Nu numai atat, dar implementarea lor are ca scop si eficientizarea folosirii, cu ajutorul unor sisteme inteligente de ultima generatie.

Prezenta termostatelor si a senzorilor fac loc citirii si identificarii factorilor de mediu, astfel incat sa  fie cunoscuti parametrii functionali ale cablurilor incalzitoare, mai ales ca acestea se activeaza in exteriorul casei.

Mai mult, exista in acest moment cabluri, a caror functionare pun mare pret pe eficienta energetica, astfel incat costurile sa nu se evidentieze in cadrul facturii de curent.

Care sunt elementele componente ale unui cablu incalzitor pentru degivrare?

Cablurile prezinta in structura lor doua tipuri de conductori cu diametru cuprins intre 5 si 6mm. Acestea sunt incorporate metalic si prezinta protectie impotriva razelor solare, astfel ca nu trebuie sa va faceti griji cu privire la nivelul lor de functionalitate.

Acestea pot fi prinse cu ajutorul unor cleme concepute specific langa care se adauga diferite benzi metalice, fie in zona unui jgheab, fie pe toata circumferinta acoperisului.

Noutatea acestora insa se afla in jurul sistemelor de monitorizare, acolo unde se identifica atat diferite termostate cat si senzori de mai multe feluri.

Nu numai ca sarcinile de lucru difera de la o situatie la alta, dar cresterile sau scaderile in temperatura vor fi identificate imediat, pentru a se preciza care sunt coordonatele de lucru perfecte care vor conduce la topirea ghietii.

Desigur ca pentru un control mai mare si o eficienta mai sporita, trebuie sa apelati la cel putin 2-3 tipuri de cabluri incalzitoare, mai ales daca acoperisul este conceput dintr-un material aparte si necesita ajustaje specifice de lucru.

Spre exemplu s-a putut observa ca pe diferite case nu se pot monta orice tipuri de cabluri, drept pentru care operatiunea de taiere va facilita functionarea acestora.

Cum nu toate cablurile pot fi identificate cu acest proces, trebuie sa apelati la un expert, care va stii ce decizie cadru sa ia functie de circumstantele intalnite.

 degivrare zapada

Alte intrebuintari ale sistemelor de degivrare pe timp de iarna

Acum, tehnologia actuala pe langa sistemele de degivrare pentru locuinte au implementat si un alt concept, care vizeaza siguranta in trafic pietonal sau dupa caz la iesirea din rampele auto.

Acestea pot conduce la evitarea unor situatii neplacute sau identificarea pericolelor, mai ales daca ne gandim la diferite suprafete alunecoase deloc prietenoase.

Montarea acestora se face in jurul suprafetei vizate, langa care se adauga un strat protector ce vizeaza inlaturarea pierderilor de caldura sau fixarea adecvata a elementelor de legatura.

Fie ca vorbim de alei, garaje, curtea din casa, din cadrul unui ansamblu rezidential sau orice alta suprafata de interes pe care activan iarna, un astfel de sistem isi gaseste intrebuintarea deopotriva.

Degivrare la costuri de intretinere 0 si durata de viata a sistemelor mai mare

Desigur ca accesarea unui asemenea sistem nu se face ori si cum, doar o serie de experti si firme specializate si acreditate in domeniu luand misiunea de a se identifica cu asemenea implementari.

Astfel ca montajul, mentenanta, dar si garantia functionarii timp indelungat vor fi asigurate in colaborarea contractuala, fara sa fie nevoie sa mai pierdem fie alte resurse financiare, fie sa adaugam cifre in plus la factura de utilitati. Astfel ca utilul ar putea fi imbinat cu placutul la superlativ si nu va mai fi nevoie sa fiti supusi in fata unor situatii limita in timpul sezonului rece.